torstai 17. tammikuuta 2013

Juhlapaikkoja

Voih ja Voih! Juhlapaikan etsinnästä kyllä koitui harmaita hiuksia. Koin juhlapaikan etsinnän hyvin hankalaksi. Paikan etsintä alkoi kesälomalla 2012, vietin lukemattomia ja lukemattomia tunteja läppäri sylissäni epätoivoisesti etsien sopivaa juhlapaikkaa. Tämä ei kyllä haitannut niin paljon kun kesä oli niin sateinen.

Etsin vinkkejä foorumeilta, yritin kysellä ihmisiltä ja pidin silmäni auki kulkiessa missä tahansa. Foorumeilla pyöri samat paikat, jotka olivat kalliita, eivät miellyttäneet, olivat varattuja tai olivat liian isoja. Olin äimistynyt kuinka vaikea juhlapaikkaa oli löytää googlailun perusteella, ei ollut yhtä tai paria hyvää paikkaa mistä etsiä. Merkittävimpinä sivustoina käytin VisitHelsinkiä ja fuksianpunaisia häähaaveita -blogia

Toiveet juhlapaikalle:
-sopiva sijainti (Espoon, Helsingin, Porvoo ja Mäntsälän välillä)
-koko (noin 50 vierasta)
-hinta (maks noin tuhat €)
-ulkonäkö (ei seuraintaloa, hyvännäköiset tuolit!)
-käytännöllinen (vessa sisätiloissa, vieraat samassa tilassa jne)
-omat juomat (?)
-hyvä palvelu (ystävällistä ja nopeaa)

Pelkkä sijainnin valinta oli vaikea, olisimme voineet viettää häitä Helsingissä, Espoossa tai nykyisen asuinpaikkamme lähettyvillä. Vieraiden määrä oli myös rajoittava tekijä. Heti alussa päätimme olla kutsumatta kaikenmaailman sukulaisia, joista ei edes tiedä tai koskaan ole nähnyt. Minä en tiedä toisen puolen sukulaisista mitään, joten luonnollisesti vieraita tulee vähemmän. Pienimmillään lukumäärä olisi voinut olla 35 henkeä tai suurimmillaan noin 75. Emme olleet valmiita maksamaan tuhansia euroja pelkästä juhlapaikasta, kustannamme häät suurilta osin itse. Tiloista tärkeimpänä minulle oli kokonaisuus ja tuolit (?!). Ensinnäkin useamman paikan nettisivut ovat kehnoja, joissa kuvia tuskin on lainkaan. Ne vähät kuvat mitä löytyi huokeammissa paikoissa oli kaameat tuolit. En myöskään halunnut, että tilan seinillä olisi hirveästi tauluja tms. Omien juomien vienti oli suotavaa. Kaipasin myös hyvää asiakaspalvelua heti alusta. Tärkeää myös on, että kaikki vieraat ovat samassa tilassa, mutta toisaalta paikka ei saanut olla liian iso, jotta vieraat eivät "hukkuisi" tilaan.
Näitä kaikkia kun sitten yritit tavoittaa niin paikan etsintä osottautui hankalaksi.

Alla esitetyt juhlapaikat painottuvat Etelä-Suomeen

Tässä osa vaihtoehtoina olleet paikat
Hotelli Onni (upean näköinen, vieraat useammassa huoneessa, eivät vastanneet soittopyyntöihin ja sähköpostiin, omistaja oli kyllä juuri vaihtumassa, joka saattoi vaikuttaa asiaan) 

6 kommenttia:

 1. Paikan etsiminen ja valinta on kyllä hankalaa! Meillä helpotti se, että olemme molemmat järkkäilleet paljon isoja iltapukujuhlia ja käyneet monissa pk-seudun juhlapaikoissa. Jos päätyy paikkaan, jossa vuokraa pelkän tilan, niin kannattaa muistaa myös kaikki se vaiva ja raha, mitä menee esim. astioihin, pöytäliinoihin, koristeluun, pitopalveluun jne jne. Jos tahtoo laittaa oikein koreaksi, niin siinä on yllättävän monta pikkujuttua :). Tsemppiä paikan etsintään, kyllä se oikea sieltä vielä löytyy! Esimerkiksi Wanhasta Bäckbystä minulla on oikein positiivisia kokemuksia.

  VastaaPoista
 2. Pakko vinkata Vantaan maatalousmuseosta tai tarkemmin ottaen museon vuokraamasta juhlatilasta. En tiedä, oletko siihen törmännyt, mutta yllättävän moni on tietämätön koko paikan olemassaolosta. Meidän häitä juhlitaan siellä syyskuussa. Paikka on avara, valoisa, melko pelkistetty, sisäpiha on ihana, vessoja löytyy 3 kpl, hinta 750e. Tuoleista en osaa sanoa, mikä on mieleesi, mutta omaan silmään ne ei ainakaan rumilta näytä. Palvelukin on ollut tosi ystävällistä.

  VastaaPoista
 3. Elliina en kyllä kyseiseen paikkaan törmännyt missään. Juuri tuollainen harmittaa kun hienoja paikkoja jää hämärään. Meillä on jo juhlapaikka. Pitää siitä kertoa seuraavaksi, mutta kiitoksia vinkistä.

  VastaaPoista
 4. tuolta itse varasin
  http://www.sweetpepper.fi/juhlatilat_juhlapaikka_helsinki.php

  VastaaPoista
 5. tuolta itse varasin
  http://www.sweetpepper.fi/juhlatilat_juhlapaikka_helsinki.php

  VastaaPoista
 6. Vantaan maatalousmuseo oli tosi upea paikka, mutta sellaisiiin häihin / tilaisuuksiin jossa halutaan maalaisromatiikkaa ja tämä ei ole meidän juttu. Venuu.fi törmäsimme Aitio Saliin Mannerheimintiellä ja käytiin paikka katsastamassa, se kolahti. Häitämme vietetään Aitio Salissa www.aitiosali.fi elokuussa 2015.

  VastaaPoista