maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kuumaa liukuhihnaa

Olen ajatellut käyttäväni pilttipurkkeja häissä tuikkukippoina, yleistä mutta ei haittaa mua. Käyttääkö joku muukin?

Yksi päivä päätin sitten ryhtyä hommiin ja poistaa liimat purkeista. Olen aiemmin repinyt etiketit pois kaikista purkeista ja pessyt ne koneessa. Itse liiman poistoon on monia erilaisia keinoja mutta itse tein seuraavasti: tarvitset vedenkeittimen, kynsilakkaa tai tärpättiä tms. liuotinta ja esim. vanulappuja. Ole varovainen kiehuvan veden kanssa!

Keitä vesi kiehuvaksi ja laita purkit riviin. Kaada purkkiin tarpeeksi kiehuvaa vettä, itse kaadoin liimakohtaan asti. Keitä lisää vettä ja kaada seuraaviin purkkeihin. Anna veden pehmentää liimaa tarpeeksi ennen pyyhkimistä. Aloita pyyhkimällä ensimmäisiä purkkeja liuottimella kyllästetyllä vanulapulla. Kuuma vesi pehmentää liiman, jotta sen saa helposti pyyhittyä. Liimasta huomasi kyllä hyvin kun se alkoi "sulamaan". Kaada vesi pois ja pese purkit vielä tarvittaessa. Tämä oli kunnon liukuhihna hommaa mutta mielestäni liima lähti helposti pois, ei tarvinnut voimalla hinkata. Itse kokeilin sekä kynsilakanpoistoainetta että tärpättiä. Tärpätti oli kenties tehokkaampaa kun en kitsastellut sen kanssa niin paljon mutta tärpätistä jäi hieman jälkiä purkkiin, joka lähti pesussa.

Tarvitset vedenkeittimen, liuottimen ja vanulappuja.

Liima pehmentymässä.

Kevyen hinkkausen jälkeen.

5 kommenttia:

 1. Pilttipurkkien kanssa kannattaa muistaa se, että ne eivät ole lämpölasia. Tämän vuoksi purkin suu saattaa kynttilästä kuumentua niin, että se voi haljeta. En kyllä yhtään tiedä miten todennäköistä se on...

  Tämän jutun luettuani päädyin siihen, että meillä piltti-/lasipurkkeja käytetään vaan maljakkoina ja ostan ihan "oikeita" lyhtyjä tuikuille. Juhlasalin reunoille taas ripottelemme pilttipurkkeja, joissa on led-tuikkuja... ei toki niin kaunista kuin oikea kynttilänvalo, mutta saa kelvata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo käväissyt mielessä... Katsotaan nyt silti.

   Poista
  2. jos laitat purkin pohjalle jotain koristehiekkaa tms. joka nostaa kynttilää ylöspäin niin ettei kaikki lämpö jää purkin sisään niin poksahtamisen riski on pienempi :)

   Poista
  3. Ajattelinkin laittavani pohjalle hiekkaa tms. Hyvä jos on vaan todettu, että auttaa kuumumiseen.

   Poista
 2. En aio käyttää Piltti-purkkeja tuikkukippuina, tai voi olla, että niitäkin tulee, mutta käytän niitä häissäni boolilaseina. Laitan kauniit etikettitarrat niihin ja jokaisen vieraan nimen ja sitten naisille pinkki silkkinauha ympärille ja miehillem msuta.

  VastaaPoista